Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deputatul umanist Vlad Popescu Piedone, susținere pentru micile afaceri locale

Deputatul PUSL Vlad Popescu Piedone a participat la o dezbatere care a avut drept temă susținerea micilor afaceri locale. Parlamentarul umanist și-a exprimat susținerea pentru aceste afaceri, despre care crede că sunt cheia unei dezvoltări economice sustenabile.
„Unul dintre obiectivele mele ca deputat de Suceava este susținerea micilor afaceri, care înseamnă mult pentru dezvoltarea economică a României, dar și pentru perpetuarea tradițiilor.
M-am bucurat astăzi să particip la dezbaterea ”Mica economie locală – cheia păstrării și dezvoltării comunităților tradiționale”, organizată de Comisia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților, comisie condusă de președintele Ștefan Mușoiu. Dezbaterea s-a desfășurat în Municipiul Odorheiu Secuiesc, sub egida Conferinței privind Viitorul Europei.
Principalul subiect abordat în cadrul acestor discuții se referă la modurile prin care Uniunea Europeană poate acționa în viitor, într-o manieră mult mai eficientă, prin care să susțină întreprinderile mici și mijlocii și pentru a aduce îmbunătățiri mediului de afaceri în care acestea își desfășoară activitatea.
Prin această dezbatere s-a dorit aducerea în atenția organismelor europene decizionale a unor aspecte care au efecte în mod direct asupra cetățenilor, care ar putea ajuta la crearea unor noi locuri de muncă în zone defavorizate și comunități rurale.
Alături de ceilalți participanți, am vizitat o fabrică de ciocolată, dar și una de palincă. Susțin afacerile din comunitățile rurale, pentru că doar așa putem vorbi despre o Românie dezvoltată din punct de vedere economic. Micii întreprinzători au nevoie de susținere, pentru că și ei, la rândul lor, susțin România prin activitatea lor și prin faptul că oferă oamenilor din comunitățile respective, posibilitatea de a avea un loc de muncă”, a transmis Vlad Popescu Piedone.