Skip to content Skip to footer

Campania

STOP ABUZURILOR!

Partidul Umanist Social-Liberal
Partidul Umanist Social-Liberal

Partidul Umanist Social Liberal lansează campania

”STOP ABUZURILOR!”

pentru cetățenii români care s-au confruntat cu abuzuri din partea instituțiilor statului​

Avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Umanist Social Liberal, a lansat campania „STOP ABUZURILOR!”.

„STOP ABUZURILOR!” se adresează tuturor românilor care vor să se sesizeze un abuz comis de reprezentanți ai autorităților publice locale, având drept parteneri cetățenii români care au fost sfidați și abuzați constant în ultimii 30 de ani.

Șirul lung al acestor abuzuri a culminat, recent, cu cazul unei familii din Craiova, unde o tânără nu a putut să își îngroape mama, deoarece DSP Dolj a susținut că femeia ar fi avut COVID-19, deși toate probele prelevate au fost negative. Astfel de situații reprezintă abuzuri intolerabile, iar umaniștii nu pot să asiste nepăsători la astfel de intervenții brutale ale autorităților.

Partidul Umanist Social Liberal va pune la dispoziția tuturor românilor un număr de telefon, unde vor putea sesiza abuzurile comise de către autorități, sesizări care vor fi preluate de juriștii partidului, care la rândul lor vor sesiza autoritățile competente. Campania se desfășoară la nivel național, cu implicarea tuturor organizațiilor locale ale PUSL.

Sesizările pot fi făcute pe adresa de email [email protected]

„Orice om care trăiește în această țară trebuie să știe că există cineva care îl apară. Îndrăznesc să spun că, de astăzi, PUSL este cel care îi apără. Drepturile oamenilor nu pot fi îngrădite într-o țară democratică, pentru că altfel vorbim de o veritabilă dictatură a democrației. Suntem aici să facem o revoluție a mentalității, ca fiecare român să știe un lucru: de azi înainte poate să spună STOP ABUZURILOR din administrație și atunci când o spune să știe că nu va fi dat afară de un jandarm și că nu e singur, pentru că în clipa aceea va apărea fie unul dintre noi,  fie mai mulți, chiar eu personal, să luptăm cu toate armele pe care le avem, de la a denunța public un abuz, până la a cere socoteală pentru el în instanță. Și cei care lucrează în administrație pot greși. Nu este politica partidului nostru să speculăm greșelile oamenilor, ci să le arătăm că s-a greșit. Acesta este primul pas. Dacă nu se va trece peste acest aspect, atunci problema se poate rezolva. Dacă se va trece peste el și va fi ignorat, atunci trebuie făcute publice aceste abuzuri. Vorbesc aici, dacă vreți, despre o listă a rușinii în administrația românească. Funcționarul X, plătit din bani publici, îi abuzează pe cei care îl plătesc. Dacă nu se va putea rezolva nici așa, atunci se va apela la șeful instituției. Dacă nici așa nu se poate rezolva, ne vom adresa instanței”, a subliniat avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al PUSL.

Daniel Ionașcu: Abuzul împotriva cadrelor didactice, elevilor și părinților trebuie să înceteze!

Daniel Ionașcu: Abuzul împotriva cadrelor didactice, elevilor și părinților trebuie să înceteze! Cadrele didactice nu sunt cadre medicale și nu pot fi făcute răspunzătoare de sănătatea elevilor  Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) condamnă ferm situația aberantă în care se găsește învățământul românesc, complet nepregătit pentru noul an școlar, programat să înceapă peste doar câteva zile. Suntem în fața unei situații fără precedent, atât prin prisma crizei sanitare, cât și din cauza lipsei de responsabilitate din partea decidenților politici. Cadrele didactice și elevii sunt principalele victime ale unui calcul politic cinic al guvernanților, care nu pot amâna deschiderea școlilor, oricât de nepregătiți am fi,pentru că altfel nu ar putea fi justificată organizarea alegerilor din 27 septembrie. Responsabilitatea a fost aruncată de la nivel central către autoritățile locale, către Inspectoratele Școlare, școli și profesori, ca în cazul apariției „bombelor epidemiologice”, să se poată spune că vina aparține cadrelor didactice și auxiliare. Astfel, numeroși profesori sau directori de școli din întreaga țară ajung să contempleze posibilitatea plecării din învățământ, fie pentru că nu pot să își asume răspunderea suplimentară, fie pentru că se tem pentru propria sănătate. Sunt peste 50.000 de cadre didactice care fac parte din categoriile cu risc crescut de îmbolnările cu noul coronavirus și care ar trebui să se întoarcă la catedră. Cadrele didactice nu sunt cadre medicale, deși, în practică, asta li se cere, fiind transformați în „câini de pază”, care să vegheze la respectarea normelor igienico-sanitare impuse. „Ceea ce vedem acum este, în esență, un nou abuz. De această dată, victimele sunt toți cei din Educație, care nu doar că vor fi expuși pericolului îmbolnăvirii, ci vor fi și cei pe care se va da vina, când vor fi probleme. Pentru că, să nu își facă nimeni iluzii, probleme vor fi. Cadrele didactice nu sunt o categorie de sacrificiu și noi, umaniștii, vom face tot ce ne stă în putință pentru ca ei să nu fie transformați în țapi ispășitori de către adevărații responsabili”, a spus Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal).

Formular de contact