Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

14 Noiembrie- Ziua Mondială a Diabetului. Grațiela Gavrilescu: Îngrijiți-vă de starea dumneavoastră de sănătate

Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 14 Noiembrie, Ziua Mondială a Diabetului, una dintre cele mai periculoase boli, care afectează un număr foarte mare de oameni.
„14 Noiembrie- Ziua Mondială a Diabetului
De 22 de ani, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Federația Internațională de Diabet (IDF) au dedicat această zi eforturilor globale, la care au achiesat peste un miliard de oameni din peste 160 de țări, de conștientizare a nevoii de îngrijire, educație și resurse de sprijin pentru persoanele cu diabet.
Tema Zilei Mondiale a Diabetului 2021-2023 este “Accesul la îngrijirea diabetului” și, în acest an, campania se concentrează pe importanța cunoașterii riscului de diabet de tip 2 pentru a ajuta la întârzierea sau prevenirea afecțiunii, pe impactul complicațiilor legate de diabet și pe necesitatea asigurării accesului la tratament adecvat.
Dragii mei,
Diabetul poate fi considerat una dintre cele mai periculoase boli ale secolului:
O persoană din zece adulte este diabetică, 90% dintre acestea suferind de diabet de tip 2, și, din păcate, multe dintre cazuri sunt diagnosticate cu întârziere.
Uneori… prea târziu!
Un stil de viață sănătos, informarea corectă, accesul la tratament adecvat sunt căile care dacă nu pot eradica această boală cel puțin i-ar putea diminua evoluția.
Vă îndemn să nu îi ignorați simptomele și, periodic, să vă testați statea de sănătate!
Aveți încredere în medicul dumneavoastră de familie și în diabetolog!
Vă doresc sănătate!”.

Adaugă un comentariu