Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Doina Pârcălabu, liderul Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială al PUSL: Probabil nu vom asista la o măsură privind impozitarea unică sau progresivă

Discuția privind politica fiscală nu ar trebui să se concentreze pe impozit progresiv sau unic, ci sunt multe măsuri posibile care trebuie avute în vedere, transmite Doina Pârcălabu, liderul Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială al PUSL.
„Nici FMI nu a impus anumite direcții de acțiune. Rămâne la latitudinea guvernelor să găsească mixul de măsuri care să asigure sustenabilitatea achitării cheltuielilor publice și atunci, probabil, nu vom asista la o măsură privind impozitarea unică sau progresivă, ci cred că pot fi avute în vedere mai multe măsuri de politică economică și fiscală”, a spus Doina Pârcălabu.

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini, vizită în județul Iași

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini va efectua o vizită de două zile în județul Iași, unde, alături de colegii din PUSL Iași va merge în comuna Țibănești unde va avea loc o întâlnire cu oficialitățile din localitate. De asemenea, Maria Grapini și colegii săi din PUSL vor discuta cu locuitorii comunei.
Pe agenda europarlamentarului umanist, mai figurează vizite la Conacul familiei Carp ( în cadrul Conacului, se află Atelierul ”Bate Fierul la Conac”, unde va asista la prezentarea activității și istoriei meșteșugarilor), la Mausoleul din Țibănești, unde este înmormântată familia Petre Carp, și la Biserica încărcată de istorie și tradiție din localitate, precum și o discuție cu locuitorii municipiului Iași.

Doina Pârcălabu, liderul Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială al PUSL: Trăim o suprapunere de crize

Doina Pârcălabu, liderul Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială al PUSL, crede că este normal ca oamenii să își ceară drepturile în stradă, dar amintește că actualul context economic este unul deosebit, iar grija guvernanților pentru categoriile defavorizate este de salutat.
„Este firesc ca oamenii să fie în stradă, pentru că legea nu a mai fost aplicată și s-a creat acest decalaj în aplicarea majorărilor salariale. Pe de altă parte, realizăm cu toții că trăim o suprapunere de crize, lucrurile sunt nemaiîntâlnite, vedem măsuri care nu au mai fost luate, pachete care țintesc anumite categorii sociale și este de salutat grija pentru cei vitregiți de soartă”, a spus Doina Pârcălabu.

Daniel Ionașcu, președinte executiv PUSL: Ieșirile lui Zelenski sunt pentru a cere ceva

Ieșirile publice ale președintelui Ucrainei sunt pentru a cere sprijin pentru țara sa, în războiul cu Rusia, afirmă Daniel Ionașcu, președintele executiv al PUSL.
„Nu știu ce face Zelenski, dar știu că ieșirile sale sunt pentru a cere ceva. Este o chestiune prin care el participă peste tot, de la Parlamentul României până la Cannes. Cât mai multe, e foarte bine”, a spus Daniel Ionașcu.

 

Deputatul Vlad Popescu Piedone, noul președinte al PUSL Ilfov. „ Împreună vom face în continuare imposibilul posibil”

Deputatul Vlad Popescu Piedone a preluat funcția de președinte interimar al Filialei județene Ilfov a PUSL. Vlad Popescu Piedone, care este și președintele Filialei Sector 5 a PUSL, a propus un proiect ambițios, dar realist, privind reforma și modernizarea administrației, care ar deschide calea spre dezvoltare și consolidare din punct de vedere economic.
„Nominalizarea mea pentru această funcție nu a fost întâmplătoare. A venit în urma unui proiect, un proiect realizabil, unul pentru reformarea administrației și actualizarea acesteia la standardele UE. Proiectul meu reprezintă progresul administrației și economiei județului Ilfov. Se numește Ilfov – al șaptelea sector al Municipiului București. Luând în calcul poziția geografică, faptul că Bucureștiul și Ilfovul reprezintă 30% din economie, îmi iau angajamentul față de cetățeni privind implementarea acestui proiect ambițios, pentru dezvoltare și consolidare regională. Împreună vom face în continuare imposibilul posibil. Așa cum am făcut în Sectorul 4, în Sectorul 5, cum putem face în Ilfov și în București”, a spus Vlad Popescu Piedone.

Deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL: Adevărații criminaliști români își cunosc foarte bine meseria!

Deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL, constată că la un an de la asasinatul de la Arad nu se știe nimic despre autor/autori, ci doar se știe totul despre victimă. La fel, cazul „Caracal” rămâne un mister.
„Asasinatul de la Arad “a…împlinit”, astăzi, un an.
Un an, în care anchetatorii au aflat tot (?!) despre victimă și cum a fost ea ucisă dar NIMIC despre criminal/criminali…
Ceva nu este în ordine!
Cum nici în cazul Caracal nu este în ordine!
Adevărații criminaliști români își cunosc foarte bine meseria!
Poate că ar fi cazul să îi întrebe și pe ei cineva!”, scrie Grațiela Gavrilescu pe rețelele de socializare.

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini, discuții privind importanța parcărilor securizate pe teritoriul UE

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini a aprins o lumânare la crucea șoferului român ucis acum un an în Franța și a reiterat importanța amenajării a cât mai multor parcări securizate pe teritoriul UE, pentru a reduce riscurile la care șoferii sunt expuși.
„Am discutat cu jandarmii și ne-au spus că au fost prinși criminalii, care acum sunt în închisoare. Am întrebat ce trebuie făcut pentru a crește siguranța șoferilor și mi s-a răspuns că este nevoie de măsuri privind intrarea ilegală a migranților, iar autoritățile să crească efectivele de ordine și supraveghere. M-am bucurat că au fost date ca exemplu două parcări securizate din România, din Timiș și Arad”, a spus Maria Grapini.

Steluța Cătăniciu, deputat PUSL: Un partid de 5% să primească ministerul care gestionează dezvoltarea României

Opoziția pe care UDMR o face în interiorul guvernului, în ceea ce privește măsuri importante pentru România, arată că a fost o greșeală încredințarea în mâinile lor a Ministerului Dezvoltării, afirmă deputatul PUSL Steluța Cătăniciu.
„Suntem pe locul șapte la impozitarea muncii, dar pe ultimele locuri la impozitarea capitalului. Este nevoie de o dezbatere publică și o analiză. Cât despre faptul că UDMR se cam opune majorității măsurilor, eu cred că nu ar fi trebuit ca un partid de 5% să primească ministerul care gestionează dezvoltarea României”, a spus Steluța Cătăniciu.

 

Daniel Ionașcu, președinte executiv PUSL: Noi avem o problemă în țara noastră cu raportul dintre justiție și dreptatea efectivă

Daniel Ionașcu, președintele executiv al PUSL, a vorbit despre justiția din România, spunând că dezaprobă total faptul că este încurajată turnătoria și că există o discrepanță între sistemul de justiție și drepatea efectivă.
„Omul trebuie să fie judecat pentru faptele lui. O instituție a statului care promovează turnătoria, nu mai are cadrul demnității. În ceea ce privește dosarul pandemiei, mă interesează dacă aceste tunuri sunt cuprinse în dosarele examinate de procurori. Dar, apare o problemă. Când au fost foarte multe abuzuri din partea statului, acele dosare unde sunt? Nu am auzit să existe. Noi avem o problemă în țara noastră cu raportul dintre justiție și dreptatea efectivă. Ceea ce înseamnă că niciodată nu va fi eradicat flagelul infracționalității și criminalității”, a spus Daniel Ionașcu.

 

Daniel Ionașcu, președinte executiv PUSL: Autoritatea supremă într-o democrație este poporul

Poporul reprezintă autoritatea supremă a unui stat, într-o democrație adevărată, afirmă Daniel Ionașcu, președintele executiv al PUSL.
„Cine încalcă un articol, încalcă legea. Așa-ziselor autorități ale statului, nu vreau să fac aroganțe dar spune așa pentru că noi obișnuim să ne referim la Poliție, ANAF, ca autorități ale statului. Autoritatea supremă într-o democrație este poporul. Dacă poporul vrea, poate să schimbe și președintele”, a spus Daniel Ionașcu.

 

https://www.facebook.com/NewsRomania11/videos/413958566975014