Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

21 mai – „Ziua Internațională a Diversității Culturale” la Timișoara

Maria Grapini, Europarlamentar, Asociația FOA – Fusion of Arts din Lugoj, Asociația ProPhilharmonia și Filarmonica Banatul din Timișoara, vă invită cu drag să sărbătorim în 21 mai „Ziua Internațională a Diversității Culturale”. Cu alte cuvinte, un moment important pentru viața culturală a societății noastre.

Vom începe la ora 16 în foaierul de la etajul 1 al Filarmonicii, cu lansarea de carte a doamnei Maria Grapini, intitulată “Viața este ce lași în urmă”.
Spectacolul caritabil, pe care vrem să îl oferim tuturor, începȃnd cu ora 17:00, pe scena sălii Capitol a Filarmonicii Banatul este o mixtură artistică (muzică, dans, teatru, film si poezie).

FOA – Fusion of Arts este o asociație de oameni inimoși , profesori dedicați artei și instruirii vocaționale. Majoritatea sunt dascăli la Școala de Arte din Lugoj, unde învață peste 200 de cursanți.

Din păcate, în școală nu s-a investit nimic de mai bine de 40 de ani și nu există niciun fel de susținere din partea autorităților în acest sens.
Școala nu are nici dotările necesare : mai exact instrumente, calculatoare, imprimantă și alte materiale care ar fi necesare desfășurării cursurilor.
Un grup de oameni deosebiți au înființat asociația FOA pentru a revigora școala și a le fi alături cursanților acesteia. Susținerea educației și a culturii – acesta este dezideratul întru care Fusion of Arts s-a născut și funcționează cu entuziasm.
“Singurul mod de a realiza lucruri minunate e să iubești ceea ce faci” spunea Steve Jobs.

Unul dintre obiectivele spectacolului la care sunteți invitați în data de 21 mai este strângerea de fonduri pentru a putea susține acțiunile asociației, prin licitarea unor creații ale micilor artiști. Mai mult, visul acestor oameni este acela de a le da copiilor fără posibilități materiale șansa de a fi parte a Artei, atâta vreme cât talentul le este incontestabil.

Concret, fondurile adunate vor fi folosite în următoarele scopuri:
– Transport la concursuri internaționale si naționale
– Participări la festivaluri si târguri tematice
– Achiziționare materialelor necesare pentru realizarea unor creații artistice
– Organizarea unor expoziții
– Premierea unor elevi talentați
– Achiziționarea unui pian digital -pentru organizarea unor concerte stradale

Vă așteptăm cu mare drag să ne fiți alături!

Europarlamentar Maria Grapini
Asociația Fusion of Arts
Asociația Pro Philharmonia