Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

9 Mai, o zi cu o semnificație aparte

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini a transmis cu ocazia zilei de 9 Mai – care are o triplă semnificație: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Ziua Europei, un emoționant mesaj milioanelor de români din interiorul și din afara granițelor țării.
“9 mai 1877 a reprezentat pasul fundamental în consolidarea României ca stat independent și unitar.
Tot astăzi, pe 9 mai, cinstim sacrificiul eroilor, oameni simpli sau de stat, care au sperat într-o lume mai bună, vindecată de dezastrele conflictului, și au contribuit prin jertfa lor la sfârşitul celei mai însângerate file a istoriei secolului trecut, Al Doilea Război Mondial.
Și, nu în ultimul rând, sărbătorim astăzi Ziua Europei, cu încredere în viitorul proiectului european și cu asumarea unui rol constructiv al României în acest proiect.
După 16 ani de la aderarea României la UE, bilanțul trebuie făcut, însă, prin prisma oportunităților oferite și folosite de țara noastră!
Consider că proiectul UE este necesar atâta timp cât reglementările vin în sprijinul și securitatea cetățenilor, fără a discrimina și având acces egal la Piața internă.
România are nevoie, mai ales în fața provocărilor create de războiul din Ucraina, de oameni de stat puternici, care să lupte pentru drepturile românilor!
De la începutul acestui conflict, am pledat pentru Pace, pentru negocieri diplomatice și pentru o încetare imediată a focului!
Urez tuturor românilor din țară și din afara țării sănătate, La mulți ani și solidaritate!
La mulți ani, români, La mulți ani, România si La multi ani, Europa!”.