Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grațiela Gavrilescu: Fermierilor români le-a ajuns cuțitul la os

Situația fermierilor din România este critică. Nu din vina pandemiei, nici a sorții, ci din vina guvernanților lipsiți de profesionalism și patriotism, spune deputatul umanist Grațiela Gavrilescu.
“Fermierilor români le-a ajuns cuțitul la os și, în semn de protest, se pregătesc să vină cu tractoarele la București. Oamenii, pe bună dreptate, sunt disperați: subvențiile s-au înjumătățit, Programul Tomata a fost îngropat de viu, irigațiile rămân o poveste frumoasă, puținii bani vin cu întârziere, motorina se scumpește cu fiecare secundă care trece…Și nu, vina nu poate fi dată pe “soartă” sau pandemie! Ci doar pe lipsa de profesionalism și de patriotism a guvernanților și pe ambițiile politice prostești ale acestor nepricepuți de a stopa lucrurile bune făcute de predecesori… Dovada că SE POATE ȘI ALTFEL o găsești oriunde, imediat ce treci granița! Toate celelalte state membre își promovează produsele și își sprijină agricultorii și procesatorii! Prin Proiectul de lege pe care noi, parlamentarii PPU(s-l), împreună cu colegii social-democrați, l-am promovat, privind achiziția produselor alimentare din producția autohtonă, exact acest lucru îl dorim!
Agricultura este un domeniu ce ține de siguranța națională!Securitatea alimentară trebuie să fie prioritatea oricărui guvern responsabil, indiferent de culoarea sa politică!”, transmite Grațiela Gavrilescu.