Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a vorbit la conferința „Sustenabilitate, arhitectură și produse tradiționale” despre provocările moderne pe care le presupun principiile sustenabilității, inclusiv nevoia de adaptare a oamenilor și a cadrului legislativ.
„Am avut onoarea de a fi invitată ca speaker la conferința „Sustenabilitate, arhitectură și produse tradiționale”, un eveniment care a reunit diplomați, demnitari, experți din ministere și reprezentanți ai mediului de afaceri din România.
Excelența Sa, Domnul Uffe A. Balslev, Ambasadorul Regatului Danemarcei în România (Embassy of Denmark in Romania),Excelența Sa, Doamna Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Georgiei în România și Excelenței Sale, Domnul Roberto Musneci, Ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în România, domnului Borbély László, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Dan Drăgan, Secretar de Stat, colegii mei din Comisia pentru industrii și servicii, deputații Ioan Mang și Florin-Alexandru Alexe și cei mai deosebiți dintre noi, micii producători, cei care asigura sustenabilitatea produselor tradiționale din Harghita, Maramureș și Mureș!
O felicit pe colega mea, deputat Oana Marciana Özmen pentru ideea organizării acestui eveniment!
Aplicarea principiilor sustenabilitatii este o provocare socială care implică transformări unanime, de la legislatie națională si internațională, până la, principii de arhitectura, de alimentatie, de mediu, de industrie auto, de industria de fashion, practic transformari care tintesc stilul nostru de viata , axat in vremurile acestea pe consumerism. Asa cum stim, acea nevoie de a consuma, indiferent daca avem nevoie sau nu, pentru a ne satisface niste nevoi psihologice, nici pe departe nevoi fiziologice sau nevoi de bază, așa cum sunt ele definite in piramida lui Maslow. Această frivolitate modernă asa cum este definit in Dilema Veche.
De aceea, această capacitate de a exista constant, asa cum sustenabilitatea a fost definită, axată pe capacitatea biosferei si a civilizatiei umane de a coexista, avand ca obiectiv acela de a ținti echilibrul om – ecosistem se află acum într-un dezechilibru.
Rochița verde nu a fost întâmplătoare, dincolo de trimiterea către natură, respectă și unul din principiile sustenabilității, acelea de a conserva și reutiliza. Deoarece am achizitionat-o cu 9 ani în urmă”.
