Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov: Crearea unei rețele de librării în mediul rural este o idee foarte bună

Dezvoltarea unei rețele de librării în mediul rural este o idee foarte bună, consideră Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, care subliniază că, deși măsurile economice sunt importante, este imperios necesar să ne gândim și la dezvoltarea cognitivă a copiilor noștri.
„Crearea unei rețele de librării în mediul rural este un proiect inițiat de Ovidiu Raețchi. O idee foarte bună care în viitor poate ar putea fi transpusă și în realitate cu o contribuție mai intensă a mediului privat deoarece pentru statul român sumele par astronomice pentru un subiect devenit ușor derizoriu: cărțile și dezvoltarea cognitivă a copiilor noștri! 69% dintre români nu citiseră măcar o carte conform unui sondaj din 2018.
Contextul social actual ne impune să prioritizăm măsurile de sprijin economic în rândul populației însă, investițiile care să determine lectura și dezvoltarea cognitivă, mai ales în rândul copiilor, trebuie să intre în atenția noastră, a legislativului cât și a Guvernului, deoarece în urma pandemiei, ne confruntăm cu cifre dramatice raportate la situația școlară a copiilor noștri și nu putem avea pretenția de la un copil să citească dacă acesta nu are de unde să-si procure o carte!!”, spune Ana Loredana Predescu.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=659037975358173&extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&ref=sharing