Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov: Dacă ne dorim un învățământ performant în România trebuie să aducem copiii la școală!

Transport gratuit pentru elevi și o masă caldă la școală sunt două dintre condițiile esențiale pentru a reduce rata abandonului școlar, spune Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov.
,,La sate, unul din patru elevi dintr-o generație de nouă ani, cât durează ciclul primar și gimnaziul, renunță la școală. Abandonul școlar, în cifre atât de mari, este forma finală a eșecului în sistemul de învățământ,,
,,România a cheltuit peste 2 miliarde de lei pentru reducerea cu 2 puncte procentuale a ratei de părăsire timpurie a școlii în perioada 2012-2021,,
Dacă ne dorim un învățământ performant în România trebuie să aducem copiii la școală!
Transportul GRATUIT, nu decontat!
Masa caldă în școli – Generalizăm proiectul, ori îl sistăm! Proiectul pilot nu mai poate continua deoarece se produce o mare inechitate față de elevii care nu primesc o masă caldă.
Acestea sunt două condiții primordiale pe care noi, toți factorii implicați, legislativul – executivul – reprezentații asociațiilor de profil, trebuie să ni le asumăm ca proiect de țară, dacă ne dorim cu adevărat să reducem abandonul școlar”, transmite Ana Loredana Predescu.