Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov: Din păcate, educația a dispărut de pe agenda publică! Cred că educația nu este a niciunui partid sau a niciunei persoane, este a copiilor noștri

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a reacționat la eliminarea de către Ministerul Educației a burselor sociale pentru elevii navetiști din mediul rural și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a și și-a exprimat dezamăgirea că această măsură va rămâne în vigoare pe parcursul întregului an școlar.
„Știați că bursele sociale pentru elevii navetiști din mediul rural și bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a au fost eliminate de către Ministerul Educației?
Mulțumesc, Edupedu, pentru preluarea Întrebării mele, adresată ministrului Educației, Ligia Deca, cu privire la motivul pentru care aceste burse au fost eliminate.
Mărturisesc că am luat act cu surprindere și dezamăgire de răspunsul doamnei ministru, care mi-a declarat că: „Ministerul Educației va solicita inspectoratelor școlare, la sfârșitul anului școlar, o analiză a consecințelor aplicării OME nr. 5379/2022, astfel încât să ne asigurăm că scopul pentru care sunt acordate bursele elevilor este atins și, eventual pentru a opera modificările necesare în anul școlar următor”.
Prin urmare, aceste inechități vor continua, cel puțin, pe perioada întregul an școlar 2022-2023!!
Din păcate, educația a dispărut de pe agenda publică! Cred că educația nu este a niciunui partid sau a niciunei persoane, este a copiilor noștri, a cadrelor didactice, în folosul întregii societăți!!”, transmite Ana Loredana Predescu.