Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov: Fiecare potențială vulnerabilitate pentru România trebuie tratată cu seriozitate iar angajatorii români trebuie protejați!

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a vorbit despre progresul înregistrat în cadrul Grupului de lucru pentru muncitorii non-UE, ce se desfășoară sub egida Comisiei pentru industrii și servicii, pentru modificarea cadrului legislativ în vigoare privind muncitorii străini.
„Am continuat lucrările Grupului de lucru pentru muncitorii non-UE, ce se desfășoară sub egida Comisiei pentru industrii și servicii, pentru modificarea cadrului legislativ în vigoare privind muncitorii străini ! Este o inițiativă demarată la apelul angajatorilor români din agricultură, construcții dar mai ales industriei Horeca din Brașov!
Având în vedere că România se află sub lupă pentru aderarea la spațiul Schengen, mă bucur că am reușit să aduc la aceeași masă toate ministerele de resort, MAI, MAE și Ministerul Muncii, împreună cu colegii mei din Comisia pentru industrii și servicii, avocat Gheorghe Piperea și Asociația de turism Poiana Brașov, pentru a analiza și a identifica cu celeritate soluții care să descurajeze părăsirea locului de muncă pe durata contractului, dar și preluarea angajatilor de sub contract, de la angajatorul primar, cel care le-a obținut avizele, a plătit firma de recrutare și a suportat costurile aducerii lor în țară. Mulți dintre angajații străini profită de viza de muncă în România doar pentru a-și continua drumul spre Vestul Europei.
Fiecare potențială vulnerabilitate pentru România trebuie tratată cu seriozitate iar angajatorii români trebuie protejați!
Le mulțumesc tututor pentru implicare și pentru efortul de a participa inclusiv on line!”, spune Ana Loredana Predescu.