Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov: Modificarea propusă pentru Evaluarea Națională reprezintă un proiect oportun din punct de vedere al promovării activității fizice

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a vorbit despre propunerea de modificare a Evaluării Naționale, care vizează, printre altele, introducerea unei probe sportive.
„Cred că este un proiect oportun din punct de vedere al promovării activității fizice. Știm foarte bine că suntem pe locuri fruntașe în privința obezității infantile. Strict pe proiectul legislativ, nu pot să nu remarc un aspect referitor la copiii care din diverse motive nu pot practica sport. Corect ar fi ca această probă să fie la alegere cu altă materie. Personal, nu sunt de acord cu proba teoretică cu propunerea pentru clasa a VI-a care vizează o probă de igienă personală, nutriție și fair-play. Nu cred că putem genera o evaluare obiectivă într-o evaluare teoretică, aceste lucruri trebuie însușite în anii de studiu, dar nu ca probă de evaluare. Vom dezbate la Camera Deputaților necesitatea și oportunitatea introducerii acestor modificări”.