Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ana Loredana Predescu: Pandemia de coronavirus a produs o criză mondială în educație, cu efecte asupra tuturor nivelelor de educație și învățare din lume

Ana Loredana Predescu, deputat umanist de Brașov, a participat la un eveniment de marcă în domeniul educației, „Investing in education at home and abroad as the key to the recovery from COVID-19”, organizat de Rețeaua Parlamentară Internațională pentru Educație.
La eveniment au participat, printre alții, Julia Gillard, fost Prim-ministru al Australiei și Președintele Consiliului Director al Global Partnership for Education (GPE), Gordon Brown, fost Prim-ministru al Marii Britanii și Reprezentat al Națiunilor Unite pentru Educație și David Moinina Sengeh, ministru al Educației și Liderul departamentului de inovație din Sierra Leone, împreună cu colegi parlamentari din peste 50 de state.

„Investițiile în educație sunt absolut necesare pentru a contracara efectele pandemiei. In acest context, Romania rămâne țara cu cel mai mic procent din PIB alocat educației, 2,5% cu mult mai mic decât media europeană, de 4,6%. Pentru a contracara fenomenul abandonul școlar este nevoie de eforturi coordonate și susținute la nivel internațional pentru a consolida arhitectura educației și de dezvoltare rapidă de strategii integrate pentru a sprijini nevoile copiilor sociale și de învățare ale copiilor.”, transmite Ana Loredana Predescu.