Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ana-Loredana Predescu: Un semestru de școală pierdut pentru un proiect de ordonanță

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Ana-Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal), atrage atenția cu privire la promisiunea din 18 mai a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit căreia redactarea metodologiei de decontare a transportului elevilor care fac naveta va fi redus de la 30 de zile, la maxim 3 zile.

Mesajul liderului umanist, membru al Comisiei pentru învăţământ în cadrul Camerei Deputaţilor,  vine în contextul în care săptămâna aceasta Guvernul a adoptat ordonanța de urgență pentru decontarea transportului elevilor care nu se pot școlariza în localitățile de domiciliu și fac naveta.

În cadrul dezbaterii privind „Situația educației și măsurile pe care Ministerul Educației dorește să le promoveze în perioada următoare”, organizate pe 18 mai, în Parlament, liderul umanist i-a adresat întrebări punctuale ministrului Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, legate de ambiguitatea articolului 1^6 din proiectul de ordonanță de urgență pentru decontarea transportului elevilor care fac naveta spre școală.
„Răspunsul nu a fost edificator, însă, cu această ocazie, ministrul a declarat că va reduce termenul de 30 de zile, la maxim trei zile, pentru redactarea metodologiei de decontare. Practic, se va reduce cu 27 de zile, termenul pentru redactarea instrucțiunilor de decontare”, a afirmat atunci deputatul Ana Loredana Predescu.