Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Câtă politică, atât circ?

De câteva mii de ani, politica conține, printre altele, si o doză inevitabilă de circ. Din păcate, în România, în anumite perioade, dacă dai la o parte divertismentul voluntar sau involuntar, nu mai rămâne aproape nimic.

Audierea în Parlament a noilor miniștri, aceiași cu vechii miniștri, de către exact majoritatea parlamentară care i-a demis, reprezintă un spectacol în care, cu rare excepții, toate taberele par să joace doar la trecerea timpului și pentru a capta atenția publicului.

Din păcate, consecințele acestei irosiri de energie se reflectă nefast atât în plan economic și social, cat și în lipsa de așteptări de la propria țară a milioanelor de tineri români care își caută un drum mai drept în afara granițelor.

Chiar și înțelegând caracterul aproape inevitabil al actualei crize guvernamentale, cred că România are nevoie și de insule de responsabilitate în oceanul de “divertisment”.

Dacă alegerile anticipate sunt soluția spre care ne îndreptăm, majoritățile știute și neștiute ar trebui să acționeze mai rapid în acest sens.

Sau dacă, din contră, s-a înțeles că în actualul mecanism constituțional nu se pot grăbi “parlamentarele”, ar fi necesar să se ajungă cât mai repede la o formulă guvernamentală viabilă.

În orice caz, cât timp nu avem un Executiv cu adevărat funcțional, întreaga Românie pierde.

Text publicat luni, 17 februarie, de Profesor Dan Voiculescu pe blogul personal

Câtă politică, atât circ?