Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cifre exacte, nu presupuneri! Până la 1 iunie, trebuie să știm cert câți elevi români au condițiile necesare pentru cursuri online!

În ultima perioadă, în declarațiile unor oficiali guvernamentali, apar diverse estimări referitoare la numărul elevilor care nu au acces la internet și nu dispun de un dispozitiv electronic (telefon, tabletă, laptop) cu ajutorul căruia să-și poată continua studiile online.

Consider că, după aproape două luni de la suspendarea cursurilor, este imperios necesar să trecem de la estimări și păreri aproximative la date exacte!

Accesul la educație este garantat inclusiv de Constituție. Pentru a respecta acest drept fundamental, se impune ca, în septembrie 2020, toți elevii din România să beneficieze de conexiune la internet și de un dispozitiv electronic adecvat!

În acest sens, ținând seama că efortul logistic va fi semnificativ, este necesar ca, cel mai târziu la 1 iunie 2020, Ministerul Educației să cunoască exact numărul elevilor cărora le este necesar suportul electronic și să demareze proiectul de înzestrare.

Încurajând orice forme de implicare civică, apreciez că într-un stat în care impozitarea muncii depășește 70%, raportată la salariul net, Guvernul are datoria morală și legală de a aloca, la timp, toate sumele necesare.

În caz contrar, riscăm să compromitem grav destinul a sute de mii de copii.

Viitorul României și capacitatea următoarelor generații de a concura cu succes pe o piață mondială interconectată, depind inclusiv de seriozitatea celor care, astăzi, răspund instituțional de soarta sistemului național de învățământ.

Cifre exacte, nu presupuneri! Până la 1 iunie, trebuie să știm cert câți elevi români au condițiile necesare pentru cursuri online!