Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

COMUNICAT DE PRESĂ

„Să mergem astăzi să donăm sânge gândindu-ne la semenii noștri așa cum ne gândim la noi înșine sau la cei dragi nouă!” este apelul umaniștilor lansat cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Astăzi, 14 iunie, este celebrată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. România ultimilor ani s-a confruntat cu numeroase crize de sânge, aflându-se pe ultimele locuri în ceea ce privește donarea benevolă de sânge. Diferența în lupta medicilor pentru viață poate fi făcută de donarea de sânge. În România doar 1,7% din populaţie donează sânge, faţă de Danemarca, unde procentajul este de 10%, Anglia 9 %, Olanda 8% Franţa şi Germania 6%.

UMANIȘTII fac apel la clasa politică și la toți cei care vor să salveze vieți: „Să fim cu toții umaniști!”. Reprezentanții umaniștilor vor merge astăzi și vor dona sânge la Centrul transfuzii sanguine București si la celelalte unități de transfuzii din țară. Printre aceștia, se va află și Ramona Ioana Bruynseels, candidata Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) la alegerile prezidențiale.

Dacă ești un om sănătos, cu o vârstă cuprinsă între 18 și 65 de ani și o greutate de cel puţin 50 de kilograme, mergi și donează! Astfel poți salva până la trei vieți.

Biroul de presă

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)