Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Conducerea Partidului Umanist Social Liberal solicită sprijinul PSD și PNL pentru proiectul de lege privind înființarea Fondului de Solidaritate ”Locuințe pentru tinerii români”

Președintele Executiv al PUSL, Cristian Popescu Piedone a transmis premierului Marcel Ciolacu și președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă o scrisoare deschisă.

Conducerea Partidului Umanist Social Liberal le-a solicitat celor doi lideri politici sprijin pentru proiectul de lege privind înființarea Fondului de Solidaritate ”Locuințe pentru tinerii români”.

Mai mult, liderul PUSL, Cristian Popescu Piedone a solicitat și un răspuns de la președintele PNL, Nicolae Ciucă în ceea ce privește reacția fostului premier Florin Cîțu, pe atunci și președinte al PNL, de a da în anul 2021, aviz negativ proiectului de lege.

PUSL, inițiatorul acestei propuneri legislative, consideră că prin Fondul de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români” trebuie susținute tinerele familii aflate la început de drum, încurajarea creșterii natalității și stimularea tinerilor de a rămâne în țară și chiar de a se stabili în mediul rural, prin asigurarea unui spațiu de locuit propriu.

Proiectul de lege se adresează tinerilor sub 35 de ani, căsătoriți, care pot să își achiziționeze o locuință în rate, dar nu au posibilitatea de a achita avansul. Sumele necesare vor fi asigurate de societățile comerciale profitabile (cu profit de peste 1.000.000 lei), suma transferată către Fondul de Solidaritate reprezentând 1% din profitul obținut de acestea și sunt cheltuieli deductibile.