Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum arată Sectorul 5 după patru luni de când Piedone este primar

Surpriza alegerilor locale din Bucureşti a fost, acum patru luni, Cristian Popescu Piedone. Candidatul umanist a reuşit să îl devanseze pe primarul în funcţie, dar şi să spulbere competiţia din partea dreptei. De atunci s-a apucat de curăţenie în Sectorul 5, pe toate nivelurile, scopul lui fiind să eficientizeze administraţia.

Cristian Popescu Piedone spune că a reuşit în timp record să finalizeze lucrările la o grădinţă nouă.

În ultimele patru luni, primarul spune că a lucrat mai mult pe partea administrativă. Cumva, a făcut ordine în nişte zone gri ale Administraţiei Locale, unde a dezvăuit pe pagina sa de Facebook tot felul de locuri unde erau depozitate ba cadouri de sute de mii de euro, ba un depozit întreg cu bunuri în valoare de milioane de euro care vor fi folosite pentru cetăţenii Sectorului 5.

Piedone: ”În cele patru luni de zile, cu viteza luminii am demarat schimbarea totală a Sectorului 5 la față”

“În campanie spuneam: comună în orașul București și să băgăm comuna într-o capitală europeană. Am coagulat o echipă de profesioniști și o secție specială de atragere a fondurilor europene nerambursabile. Deja în ședințele din 28 ianuarie și următoarea ședință ordinară din luna februarie se vor aproba majoritatea proiectelor.

Am solicitat Primăriei Municipiului București darea în administrare a două bulevarde: Calea Rahovei și Sebastian până la prelungirea Ferentari, pentru a le putea administra si a investi, am solicitat 356 de stăazi de la Consiliul General. aici avem toate propunerile de amenajare. Ele sunt deja în stadiu de proiect, la sfârșit au și costurile pentru fiecare zonă a sectorului De exemplu, un loc de joacă în Parcul Pecineaga.

Vom planta peste 200.000 de copaci doar în anul 2021. vom reda plamani Fiecare parc va avea sistem de irigații, va avea iluminat public, nu vom uita nici cățeii, vom face inclusiv locuri de joacă pentru căței. O altă problema acută, nu doar a Sectorului 5 sunt parcările de reședință. Una dintre dispoziţi pe care am dat-o cu venirea mea aici: orice dezvoltator, constructor trebuie de la început, câte apartamente, atâtea locuri de parcare pe proprietate, nu pe domeniul public. (…) Începând cu cel târziu 15 februarie va intra în forţă rebilitarea blocurilor”, a anunțat Cristian Popescu Piedone la Antena 3.

Oamenii din sector au identificat mai multe probleme care au nevoie de rezolvare urgentă. Curășenia și traficul sunt doar două dintre ele.