Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Daniel Ionașcu: „Candidații partidelor neparlamentare sunt grav discriminați!”

Vicepreședintele Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), av. Daniel Ionașcu, taxează legislația în vigoare cu privire discriminarea candidaților la președinție.

Într-o postare recentă pe pagina sa oficială de Facebook, vicepreședintele umanist face o analiză a rezultatelor finale ale primului tur de alegeri prezidențiale, opinând faptul că este nevoie de o urgentă modificare a legislației actuale.

Concluziile lui Daniel Ionașcu sunt:

„1. Se manifestă o puternică schimbare în comportamentul alegătorilor români, de la opțiunile propriu-zise până la raportul dintre diferite regiuni geografice.

  1. Candidații care nu beneficiază de fondurile uriașe alocate partidelor parlamentare sunt grav discriminați, contactul lor cu cetățenii prin intermediul mass-media clasică și online fiind aproape cenzurat financiar! Este nevoie urgentă de o modificare a legislației care să permită și vocilor noi în politică să se facă real auzite!
  2. Ținând seama de concluziile anterioare, performanța umaniștilor și a candidatului PPUSL, clasat pe un meritoriu loc 7 în clasamentul general, este, în mod obiectiv, remarcabilă. Cu resurse financiare minime, dar cu entuziasm, Demnitate, Onoare și Curaj, umaniștii s-au făcut auziți și au primit susținerea a sute de mii de români. Pentru un partid recent înființat, fără reprezentare parlamentară, acest rezultat constituie o fundație consistentă pentru o construcție politică pe termen lung.”

În încheiere, av. Daniel Ionașcu a transmis felicitări umaniștilor, subliniind: „o mențiune specială pentru organizațiile care au obținut procente importante, depășind, în unele cazuri, partide parlamentare cu pretenții”.

 

 

Biroul de presă