Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Daniel Ionașcu, președinte executiv PUSL: Când criza economică bate la ușă, statul român își mărește numărul angajaților!

„Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2022, de 1.265.722, cu 879 mai multe comparativ cu luna precedentă, iar aproape 64% dintre acestea erau în administraţia publică centrală, conform datelor Ministerului Finanţelor”, conform unui articol din ziarul „Adevărul”.

În aceste timpuri când pretutindeni se investește masiv în digitalizare și în eficientizarea serviciilor oferite cetățenilor, se pare că în instituțiile statului sunt schimbate organigramele pentru a putea permite noi angajări.

Ce soluție să fie asta pentru a economisi la bugetul de stat, pentru a ridica povara de pe umerii poporului, devenit un sclav tributar ce susține plata funcționarilor publici?

Oare dacă s-ar corela veniturile salariale din mediul privat cu cele de la stat, tot cu situații de acest gen ne-am confrunta?

Nu ar fi indicat să se urmărească de ce posturile publice sunt atât de atractive?

Bugetul României ar trebui să fie îndreptat cu precădere spre domenii ca: Dezvoltare, Agricultură, Energie,Industrie, Educație și Sănătate pentru a se evita, cât se poate, un dezastru economic!

 

Daniel Ionașcu, președinte executiv PUSL