Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Daniel Ionașcu: Situația a mii de bolnavi cronici din România, fără acces la servicii medicale, este un abuz fără precedent

Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), solicită autorităților să răspundă public câți pacienți cu boli cronice nu au beneficiat de tratament medical, din cauza transformării unor spitale în unități medicale COVID-19. Solicitarea vine în contextul în care a fost făcută publică informația că la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca sunt 1.210 pacienți pe listele de așteptare pentru a primi o proteză, iar în spital sunt internați 8 pacienți confirmați pozitiv cu COVID.

Situația actuală este una fără precedent, iar bolnavii cronici din România sunt, de foarte multe ori, victimele unor abuzuri, fiindu-le încălcat flagrant dreptul la sănătate.

„În momentul în care 1.210 pacienți sunt lăsați să moară, pentru doar 8 pacienți COVID, care în mod evident intră în tratament medical, putem vorbi de o crimă, dacă o parte din acești pacienți mor pentru că nu au primit la timp îngrijire medicală. Pe de altă parte, din punct de vedere politic, astfel de decizii sunt antiumane. Atât personal, cât și în calitate de președinte executiv al PPU (social-liberal), solicit ca factorii decidenți din Ministerul Sănătății să facă publice aceste documente, prin care să informeze românii privind gestionarea acestei pandemii, câți oameni au murit inutil, câte familii suferă astăzi și cum s-a putut ajunge la un astfel de tratament din partea autorităților. Cred și sper că vom merge până acolo încât să avem toate informațiile și, atunci când le vom avea, să decidem dacă cei care au fost cu adevărat responsabili într-o astfel de situație trebuie să răspundă”, transmite Daniel Ionașcu.

                                               

 

                                                                                                                        Biroul de presă