Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Declarația premierului potrivit căreia explozia prețurilor este un fake news, taxată de Dragoș Frumosu

Dragoș Frumosu, liderul SINDALIMENTA și al Departamentului pentru Industrie Alimentară al PPU (social-liberal), reacționează după ce premierul Florin Cîțu a transmis pe pagina sa de Facebook că datele Eurostat privind nivelul prețurilor pentru bunurile de consum și servicii în UE confirmă că în România sunt cele mai ieftine alimente.

„Mă mir cum de premierul face o astfel de declarație, atât timp cât nu vorbește despre veniturile românilor. Ne spune că avem cele mai ieftine prețuri la alimente, dar în același timp omite să spună că salariile și veniturile românilor sunt mult mai mici în comparație cu cele ale angajaților din celelalte state membre ale Uniunii Europene. Lucrurile nu stau deloc bine și nu sunt deloc conform celor scrise de premierul României. Îmi pare rău că trebuie să spun, dar cred că domnul Cîțu nu merge la piață pentru cumpărături.”
De asemenea, liderul umanist atrage atenția cu privire la faptul că prețurile vor crește în continuare atât timp țara noastră înregistrează o lipsă majoră a materiilor prime pentru alimente, iar importurile sunt masive.
„În continuare, prețurile vor crește. Iar premierul uită că prețul la combustil a crescut, nu a observat că liberalizarea prețurilor la energia electrică va aduce de asemenea creșteri de prețuri, nu știe probabil că importăm 70-75% din carnea de porc necesară consumului sau nu știe că importăm, pentru puținele ferme existente în țară, porci pentru reproducție, plătind un preț dublu față de cel pe care l-am putea plăti dacă i-am crește în România. ”