Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deputatul PUSL Steluța Cătăniciu: Cea mai importantă modificare pe care o prevede acest proiect al nostru este aceea că pune cetățeanul pe picior de egalitate cu statul

Proiectul de modificare al Codului de Procedură Fiscală, inițiat de PUSL, va pune pe picior de egalitate contribuabilii și organele fiscale și le va opri pe acestea din urmă să pună popriri pe toate conturile, indiferent de sumele datorate.
„Cea mai importantă modificare pe care o prevede acest proiect al nostru este aceea că pune cetățeanul pe picior de egalitate cu statul. Contribuabilul, pe picior de egalitate cu organul fiscal. Este un proiect care încearcă să dea eficiență acestui principiu fundamental, al egalității în fața legii. Pe scurt, la această oră, dacă un contribuabil are o obligație fiscală pe care nu a onorat-o, plătește față de stat penalități de întârziere, majorări, dobânzi. Statul, în schimb, când are o plată datorată către contribuabil, plătește doar dobânzi, în sume nesemnificative. Nimic nu poate să justifice această diferență de tratament, nu este normal ca eu, într-o relație fiscală cu statul, să plătesc penalități, iar statul să nu plătească penalitățile respective. De asemenea, statul poprește toate conturile, prin modificarea pe care o propunem, ANAF va fi obligat să indisponibilizeze sumele din conturi, doar în cuantumul pentru care există poprirea”, a explicat Steluța Cătăniciu.