Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

infocs.ro – Dezbatere publică despre starea județului Caraș-Severin, Nicolae Stefanescu – candidatul PPUSL

În organizarea fostul consilier județean Nicolae Ștefănescu, sâmbătă, la Reșița, a avut loc un dublu eveniment sub sloganul „Caraș-Severinul încotro?”: o dezbatere publică privind starea actuală a județului și perspective de viitor precum și lansarea candidaților la alegerile locale din partea Partidului Puterii Umaniste Social – Democrat.

Alături de participanți, au fost prezenți europarlamentarulMaria Grapini, senatorul Ioan Ghişe, Daniel Ionaşcu, vicepreşedinte al PPU și Lorena Iordache, secretar general al aceluiaşi partid. Maria Grapini este copreședinte al PPUsl iar senatorul Ghișe este vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice.

În sala Consiliului Județean închiriată de Nicolae Ștefănescu pentru a găzdui evenimentul, au fost prezenți peste 120 de oameni – din Reșița și din județ. O parte dintre aceștia au venit special pentru dezbaterea publică, iar alții, au venit pentru a participa la evenimentul politic în sine. Printre cei care au vorbit, se numără Gheorghe Rozolveanu, cetățean de onoare al județului precum și Enache Barbu. Doi oameni care au scris istoria orașului și a județului și care au dus numele Reșiței și al județului Caraș Severin, în țară și în lume. Inginerul Enache Barbu, un mare specialist în construcții de mașini, fost an de zile șef de secție și director în UCM Reșița, a vorbit cu durere de uzină, de oraș și de județ. La un moment dat, amintind câteva din realizările UCMR-ului, pe inginerul Enache Barbu l-au podidit lacrimile. Au mai vorbit profesul doctor inginer Ioan vela, fost rector al Universității Eftimie Murgu precum și mai mulți oameni veniți din județ.

Infocs.ro vă prezintă un amplu material video cu ce s-a întâmplat la dezbatere precum și cu intervențiile vorbitorilor. Concluzia a fost aceea că astfel de dezbateri sunt deosebit de utile pentru a realiza unde suntem acum, unde am fost și spre ce ne îndreptăm.

Legat de judet si soarta acestuia, Nicolae Ștefănescu a anunțat public că județul Caraş-Severin, este ,,judeţ calamitat”. Mai exact, în Parlamentul European, s-a reușit obținearea nominalizării județului pentru a putea beneficia de anumite facilități: „Împreună cu doamna europarlamentar Grapini, cu domnul Ghişe, am reuşit la Parlamentul European să declarăm judeţul Caraş-Severin ca judeţ calamitat! Este o procedură birocratică și în acest fel judeţul, va putea accesa sume din Fondul Strategic al lui Junker, fond de 315 miliarde de euro”.

Ștefănescu a mai spus că ,, Pentru judeţul Caraş-Severin, aceste fonduri urmează să fie accesate prin grija domnului Ghişe şi a doamnei europarlamentar Grapini. Sunt nişte norme ale Uniunii Europene şi……………

Continuarea pe:

VIDEO Dezbatere publică despre starea județului Caraș-Severin, Nicolae Stefanescu – candidatul PPUSL

(sursa foto + text: infocs.ro)

Stefanescu-17-655x360