Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Doina Pârcălabu: Ar trebui definite mai bine standardele ocupaționale și să existe o corelație între nivelul de salarizare și calificare

Doina Pârcălabu, liderul Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială al PPU (social-liberal) și fost Președinte al Casei Naționale de Pensii, crede că existența unei corelări între salarizare și competențele anhajatului ar fi necesară, în contextul în care salariul minim în România este fixat la un nivel scăzut.
„Soluții există, dar nu sunt soluții unice. E nevoie de un mix de măsuri care să contribuie la o plasare corectă pe piața muncii. Dacă vorbim de salariul minim, găsim foarte mulți angajați plătiți la acest nivel. În situația acestui salariu minim reglementat la un nivel foarte jos, foarte multe persoane nu au marjă de negociere foarte mare. Pot ajunge să rămână toată viața salarizați la acest nivel. Ar trebui definite mai bine standardele ocupaționale și să existe o corelație între nivelul de salarizare și calificare. Dacă ne uităm câte persoane absolvente de studii superioare sunt plătite cu salariul minim, ne putem face o idee despre acest fenomen”, a spus Doina Pârcălabu.