Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ramona Ioana Bruynseels, mesaj pentru Ludovic Orban: Românii sunt oameni, nu cifre!

COMUNICAT DE PRESĂ


Ramona Ioana Bruynseels, mesaj pentru Ludovic Orban: Românii sunt oameni, nu cifre!

 

Liderul umanist Ramona Ioana Bruynseels, candidat pentru Senatul României din partea Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, în care îi cere să guverneze pentru întreaga Românie, nu pentru un singur partid politic. Ramona Ioana Bruynseels îi solicită premierului ca măsurile luate pentru combaterea pandemiei provocate de noul coronavirus să fie eficiente și raționale, nu arbitrare și preferențiale.

Redăm, mai jos, conținutul integral al scrisorii trimise de către Ramona Ioana Bruynseels:

„Domnule Orban, românii sunt OAMENI, nu CIFRE!

 

Domnule Prim-ministru,

 

Închiderea “peste noapte” a piețelor reprezintă doar ultima picătură dintr-o cascadă de acțiuni grăbite, superficiale și ineficiente cu care încercați să creați iluzia că vă luptați cu Pandemia, în timp ce, în realitate, căutați doar să câștigați timp până la alegeri.

Din păcate pentru istoria acestei națiuni, nu sunteți primul politician care “se face că face”! Însă, de la căderea regimului comunist, sunteți singurul ale cărui erori se contorizează în pierderi de vieți omenești în fiecare zi. Închideți piețele și restaurantele, lăsând un milion de oameni fără venit, în timp ce încurajați continuarea campaniei electorale?! În ce lume trăim?! Cu ce consecințe?

 

Domnule Prim-ministru,

 

Fără îndoială, combaterea Pandemiei de COVID-19 trebuie să fie prioritatea națională absolută. Este evident că se impun toate măsurile care pot salva viețile copiilor, părinților și bunicilor noștri. Dar aceste măsuri trebuie să fie raționale, eficiente și integrate. Este profund incorect să îi “blocăm” arbitrar pe unii, care nu se pot apăra, în timp ce nu ne atingem de interesele celor care ar putea încurca anumite calcule electorale!

 

În mod evident, deciziile dumneavoastră discriminează categorii sociale, dar, din păcate, virusul nu discriminează! Se strecoară, la fel, și în piețe și în supermarket-uri! Și la întâlnirile religioase și la cele politice! De ce unele sunt permise și altele nu? De ce, înainte să decidem că trebuie închise piețele, nu stabilim un set de reguli stricte în care ar putea încă să funcționeze? De ce distrugem, în loc să construim, să protejăm, să dezvoltăm? 

 

Din incompetență, dezinteres, sfidare? De ce producătorii agricoli care își vindeau produsele în piețe, de ce industria HORECA, de ce creștinii ortodocși trebuie să fie sacrificați în timp ce alții își fac pașii pentru un nou mandat de parlamentar sau ministru?  

 

Domnule Prim-ministru,

 

Vă reamintesc că guvernați OAMENI, nu cifre. Cei pe care îi anuntați senin că, de a doua zi, rămân fără venit sunt părinți, bunici, tineri, semeni de-ai dumneavoastră care au necesități imediate, obligații, rate la bancă, proiecte, speranțe. E momentul, în al doisprezecelea ceas, să deveniți responsabil și pentru destinul lor. Trebuie să fiți Premierul României, nu doar al unui partid politic. Salvați națiunea română sau lăsați-i pe alții să o facă!

 

Dumnezeu să binecuvânteze România!

 

Ramona Ioana Bruynseels,

Lider Umanist”