Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Două întrebări ale eurodeputatei Maria Grapini către autorități, cu privire la asimptomatici și testarea în masă

Eurodeputata PPUsl, Maria Grapini, din Timișoara, atrage atenția cu privire la o chestiune foarte sensibilă: cea a asimtomaticilor – persoanele care au trecut prin boala COVID, fără să știe că au fost infectate. De asemenea, umanista vorbește și de necesitatea testării în masă. Prin urmare, ridică și două întrebări către autorități.

În legătură cu aceste două subiecte, eurodeputata umanistă, Maria Grapini, a explicat: ”Am întâlnit mulți oameni care au trecut prin nenorocită de boală COVID19, fără simptome. Când s-a pus problema vaccinării și restricționării la locul de muncă, oamenii și-au făcut analize și laboratoarele din Germania. Se pare că în România încă nu se poate face aceste analize, doar se recoltează sângele. Ei au arătat că au trecut prin boală! Numai că, autoritățile române acordă certificate de trecere prin boală doar celor care au raportat la DSP că sunt pozitivi!!!! Întrebările mele pentru autorități sunt: ”Cum să fi raportat că sunt pozitivi cei asimptomatici dacă nu ați făcut testare în masă? Și de ce să fie discriminați cei care au trecut prin boală fără simptome?”

“De ce nu prevedeți în lege că și cetățenii care au dovadă trecerii prin boală, obținută în baza analizelor de laborator să primească certificate?  Câtă lipsa de interes mai aveți de gând să manifestați, cei puși să va ocupați de viață oamenilor?????”, este atenționarea eurodeputatei Maria Grapini, către autorități.

Gh. M.

https://www.banatulmeu.ro/doua-intrebari-ale-eurodeputatei-maria-grapini-catre-autoritati-cu-privire-la-asimptomatici-si-testarea-in-masa/