Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dragoș Frumosu, liderul SINDALIMENTA, mesaj pentru guvernanți: Problemele din agricultură și industria alimentară se rezolvă cu programe concrete, nu cu întâlniri politice

Dragoș Frumosu, liderul Federației Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului și Ramuri Conexe „SINDALIMENTA” și cel care conduce Departamentul pentru Industrie Alimentară al PPU (social-liberal), apreciază demersul guvernanților de a se întâlni cu reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare drept unul pur politic și care nu va duce la rezolvarea problemelor din agricultură și industria alimentară.

În acest context, Dragoș Frumosu amintește că în urmă cu mai multe săptămâni, mai multe organizații din cele două sectoare de activitate au trimis o scrisoare către președintele Klaus Iohannis, către Executiv, Ministerul Agriculturii și comisiile parlamentare pentru agricultură, în care erau prezentate punctual problemele din agricultură și industria alimentară și care erau însoțite de propuneri de măsuri pentru rezolvarea acestora, scrisoare care însă a rămas fără răspuns.

„Considerăm că acțiunea premierului este una politică, întâlnirea pe care primul-ministru a avut-o a fost una cu o organizație de buzunar a partidului și nu ni se pare corect ca noi, care am solicitat punctual rezolvarea unor probleme, să fim dați la o parte. Atât timp cât vorbim doar despre lucruri scrise pe o hârtie, fără termene și alocări bugetare, problemele din agricultură vor rămâne nerezolvate”, a explicat Dragoș Frumosu.

Liderul SINDALIMENTA apreciază că astfel nu sunt reprezentate interesele tuturor celor din cele două sectoare, elocvent în acest sens fiind faptul că de la întâlnirea de la Palatul Victoria au lipsit și reprezentanții Patronatului din Industria Alimentară ROMALIMENTA, care reprezintă interesele celor mai puternice fabrici de produse alimentare din România.

„Agricultura și industria alimentară sunt două sectoare foarte importante și ele nu pot fi dezvoltate politic, indiferent de apartenența politică și simpatiile politice ale fiecărei organizații din cele două sectoare. Lucrurile se pot rezolva doar profesional și doar acționând împreună. Membrii fiecărei organizații suferă de aceleași probleme, iar dialogul tripartit nu se face chemând o parte dintre organizațiile care provin sau sunt apropiate de partidul de la guvernare”, a conchis Dragoș Frumosu.

Biroul de presă