Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Egalitatea de gen și de șanse, repere are unei societăți moderne

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a participat la o dezbatere privind egalitatea de gen în societatea și politica franceză, la Ambasada Franței.
„O seară și o sală dominată de doamne a reprezentat evenimentul organizat de #AmbasadeiRepubliciiFranceze în parteneriat cu Institutul Național Democrat România la care am avut onoRea de a fi invitată!
O dezbatere referitoare la #egalitateadegen în societatea și politica franceză. Gazda evenimentului a fost doamna ambasador Laurence Auer, iar ca invitați au participat doamna senator Samantha Cazebonne, din partea franceză, dar și colege din #ParlamentulRomâniei.
Dicuțiile au avut ca scop o analiză comparativă a situației din #România și din #Franța în ceea ce privește implicarea femeii în politică și societate și mijlocirea accesului ei la o carieră profesională. Ca și concluzie principală a evenimentului s-a desprins ideea că este absolut necesar ca noi, femeile, să ne regăsim în număr cât mai mare în funcții cheie, iar pentru acest lucru trebuie sa fim unite și să ne facem vocea auzită. Având vedere ponderea noastră în societate, de 51 % .
Ce am admirat la doamna senatoare Samantha Cazebonne este rolul de mamă care primează celui de politician!”