Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj de Ziua Internațională a Familiei: „Cred că o societate este sănătoasă și se poate dezvolta doar pornind de la familie!”

În fiecare an, pe 15 mai, aniversăm Ziua Internațională a Familiei. Sărbătoare internațională instituită de Organizația Națiunilor Unite, în 1993, Ziua Familiei îndreaptă atenţia către celula de bază a societăţii — familia, accentuând rolul ei şi nevoia de integritate.

În cadrul acestei zile, sunt promovate valori precum toleranţa, respectul, empatia, împărţirea sarcinilor casnice şi combaterea tuturor formelor de violenţă în familie. Mai mult, bunăstarea familiei şi atitudinea statului faţă de aceasta exprimă, în mare măsură, gradul de dezvoltare a societăţii.

În context, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei:

“Ca umanist creștin ortodox, am susținut și susțin familia! Familia este dragoste, respect reciproc, înţelegere şi respectarea dreptului fiecăruia la evoluţie, libertate, copilărie, educaţie sănătoasă, convieţuire şi suport. Cred că o societate este sănătoasă și se poate dezvolta doar pornind de la familie. Familia este importantă pentru educatie și pentru formarea noilor generații.

La mulți ani, tuturor familiilor de români, oriunde s-ar afla!”

Biroul de Presă al Europarlamentarului Maria Grapini