Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, avertizează: “Greva cadrelor didactice va avea efecte asupra elevilor și trebuie soluționată cât mai repede!”

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, consideră că greva cadrelor didactice va avea efecte asupra elevilor și trebuie soluționată cât mai repede fără a deschide o spirală a revendicărilor!

Potrivit eurodeputatului Grapini, salarizarea trebuie analizată în ansamblu și o nouă lege a salarizării trebuie adoptată cât mai rapid, fără a induce, însă, inechități între categorii sociale.

“Eu cred că premierul Ciucă a fost foarte sincer când a spus că nu are soluții. Nu cunosc exact nivelul revendicărilor salarile ale profesorilor pentru că, până la urmă, de acest lucru vorbim acum. Consider că, de la bun început, trebuia să participe la discuții toate părțile implicate (profesori, elevi, părinți). Mai mult, s-a anunțat că urmează o grevă în Sănătate. Va fi o spirală a nemulțumirilor pentru că și alte categorii vor dori să intre în grevă dacă solicitările cadrelor didactice vor fi soluționate”, a precizat Maria Grapini, care a mai opinat că, din păcate, momentul declanșării acestor greve nu este unul potrivit pentru România.

În opinia eurodeputatului PUSL, deși trebuie făcută o rotație a premierilor, în urma acestor nemulțumiri, formarea unui nou guvern s-a împotmolit.

“Cred în înțelepciunea profesorilor pentru că, până la urmă, cei afectați vor fi elevii. Avem aici, în Parlamentul European, un grup de 60 de elevi din Constanța și am discutat cu ei despre greva generală și vă spun că nu sunt deloc încântați de această situație”, a conchis Maria Grapini.

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, avertizează: “Greva cadrelor didactice va avea efecte asupra elevilor și trebuie soluționată cât mai repede!”