Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, cere Comisiei Europene să nu mai tergiverseze propunerea legislativă privind controlul integrității eurodeputaților, comisarilor și funcționarilor europeni!

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, afirmă că este nevoie de celeritate pentru a implementa un control de integritate al demnitarilor europeni.
“În Parlamentul European se discută de aproape patru ani despre nevoia de a avea un organism care să analizeze integritatea eurodeputaților, comisarilor și funcționarilor europeni din punct de vedere etic, dar și ca implicații și comportament. 𝗖𝘂 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗲𝗮, 𝗰𝗿𝗲𝗱𝗲𝘁̦𝗶 𝗱𝗼𝗮𝗺𝗻𝗮̆ 𝗰𝗼𝗺𝗶𝘀𝗮𝗿 (𝗻.𝗿.- 𝘃𝗶𝗰𝗲𝗽𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗘 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘃𝗮𝗹𝗼𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗮𝗿𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆, 𝗩𝗲𝗿𝗮 𝗝𝗼𝘂𝗿𝗼𝘃𝗮, 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗽𝗹𝗲𝗻) 𝗰𝗮̆ 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗼 𝗰𝗼𝗶𝗻𝗰𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗳𝗮𝗽𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗮̆ 𝗽𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗮 𝗖𝗼𝗺𝗶𝘀𝗶𝗲𝗶 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲, 𝗨𝗿𝘀𝘂𝗹𝗮 𝘃𝗼𝗻 𝗱𝗲𝗿 𝗟𝗲𝘆𝗲𝗻, 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗶𝘀 𝗹𝗮 𝗽𝗿𝗲𝗹𝘂𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗻𝗱𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗰𝗮̆ 𝘃𝗮 𝘃𝗲𝗻𝗶 𝗰𝘂 𝗼 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝗻𝗲𝗿𝗲 𝗶̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝘀𝗲𝗻𝘀 𝗮 𝗼𝗽𝗿𝗶𝘁 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂 𝘁𝗼𝗰𝗺𝗮𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗮𝘂𝘇𝗮 𝗳𝗮𝗽𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗰𝗮̆ 𝗮𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮 𝗱𝗮̂𝗻𝘀𝗲𝗶 𝗽𝗹𝗮𝗻𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗼 𝘀𝘂𝘀𝗽𝗶𝗰𝗶𝘂𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗹𝗶𝗰𝘁 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗲?”, a punctat eurodeputatul Grapini.
În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a dat ca exemplu recenta decizie a unei prestigioase publicații americane care a acționat-o în judecată pe președinte Comisiei Europene pe motiv că a refuzat să dea publicității conversația pe tema contractelor Pfizer.
Potrivit eurodeputatului PUSL, poziția ambiguă a Comisiei Europene, pe marginea acestei teme importante, arată cu atât mai mult că eurodeputații trebuie să urgenteze Regulamentul astfel încât Parlamentul European să poată avea drept de inițiativă legislativă.
“Nu se poate ca niște oameni nealeși să fie superiori, din punctul de vedere al deciziei, Parlamentului European, un for cu persoane alese de către cetățeni!”, a mai spus, revoltat, eurodeputatul umanist.
Nu în ultimul rând, Maria Grapini a reiterat importanța definirii uniforme, la nivelul instituțiilor euroopene, a conflictului de interese, precizând, în context, că în România există o Agenție Națională de Integritate care solicită nu numai declarații de interese, dar și de avere.
“Dacă vom avea 27 de modele de conflicte de interese nu va exista nimic, pozitiv, aici în Parlamentul European în direcția controlului integrității eurodeputaților, comisarilor și funcționarilor europeni!”, a conchis eurodeputatul PUSL.
De menționat faptul că, în ședința de plen, a fost prezenta si Jessika Roswall (ministru pentru afaceri europene) ca reprezentant al Președinției Suedeze a Consiliului UE.