Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eurodeputatul umanist Maria Grapini, avertisment pentru guvernul Cîțu: „România pierde 14 miliarde de euro!”

Maria Grapini, europarlamentar PPU (social-liberal), trage un semnal de alarmă pentru guvernanți cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR): „România a pierdut deja 3,5 miliarde euro și urmează să piardă pe toți cei 14 miliarde!”.

Apelul vine în contextul în care, săptămâna trecută, liderul umanist Maria Grapini a votat Rezoluţia cu privire la evaluarea de către Comisia Europeană şi Consiliul European a planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă.

„Am pierdut pentru că, așa cum nu le place guvernanților să audă, PNRR depus de România a fost respins. În cadrul Parlamentului European am votat, săptămâna trecută, o rezoluție aflată acum la Comisia Europeană. România nu răspunde la niciunul din punctele din cadrul rezoluției.

Spre exemplu, nu am văzut ca acest plan să conțină măsuri concrete pentru sprijinirea copiilor și tinerilor, în contextul în care sărăcia situează România pe primul loc. Ne aflăm, pentru a treia oară, la respingerea planului și riscăm să nu mai primim acești bani”.

De asemenea, în calitate de fost întreprinzător și ministru pentru IMM-uri, Maria Grapini, mai avertizează că România este țara care a alocat, potrivit PNRR, cele mai mici bugete pentru IMM-uri: „Ministrul Ghinea a alocat 0.04% din buget pentru acest sector. Măsurile prevăzute de PNRR-uri ar trebui să sprijine creşterea inteligentă, sustenabilă şi incluzivă, coeziunea economică, productivitatea, competitivitatea, cercetarea şi inovarea, sănătatea şi buna funcţionare a pieţei unice, cu întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) puternice”.

Biroul de presă