Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul Maria Grapini crede în turismul românesc

Europarlamentarul Maria Grapini a participat astăzi, 22 ianuarie 2016, la invitația domnului Taleb Rifai, Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului, la Conferința la nivel înalt în cadrul căreia s-a dezbătut un subiect important, și anume – siguranța și securitatea în turism.
Evenimentul a fost organizat la nivel înalt, participând miniștri și ambasadori din aproximativ 100 de țări.
Doamna Grapini s-a folosit de această ocazie pentru a promova România cu toate oportunitățile și a vorbit despre siguranța și securitatea în turismul românesc: ”România, țara mea, pot să vă spun că este una dintre țările sigure, în ceea ce privește turismul. În ultimii ani am avut o creștere a numărului de turiști și a numărului de înnoptări. Avem sistem de verificare și supraveghere a intrărilor în țară (în aeroporturi, dar și la granițele terestre). Hotelurile au sisteme de securitate proprii. Fișele de cazare ale turiștilor sunt înregistrate zilnic într-un sistem național. În plus, este asigurată protecția turiștilor în spațiul de cazare și a confidențialității, personalului din structurile de primire fiindu-i interzis să ofere informații cu privire la sejurul turiștilor.”
Concluzia europarlamentarului român este aceea că România are încă multe lucruri necunoscute de potențialii turiști:  ”În ultimii ani s-au dezvoltat spații de cazare, odihnă, tratament, locuri pentru petrecerea timpului liber care nu sunt cunoscute și nici promovate.”
În plus, cu ocazia participării la această conferință, doamna Maria Grapini a avut întâlnire cu reprezentanții Ambasadei României în Regatul Spaniei și cu reprezentanții românilor care trăiesc acolo.