Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul Maria Grapini, după încheierea negocierilor la Consiliul European: „Președintele României nu a făcut nimic timp de patru zile!”

Europarlamentarul Maria Grapini consideră „incomplete” declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a spus că în urma negocierilor de la Consiliul European a obținut „o sumă impresionantă” pentru România, aproximativ 80 de miliarde de euro.

Maria Grapini subliniază că România primește mai puțini bani decât alte state, mai puțini bani decât se anunța inițial, existând diminuări importante de fonduri tocmai în zonele de care România are mai multă nevoie, respectiv dezvoltarea regională și fondurile destinate subvențiilor.„Președintele României nu a făcut nimic timp de patru zile la negocierea din Consiliul European. România primește mai puțin decât alte state, mai puțin decât trebuia să primească inițial. Și guvernul și europarlamentarii PNL anunțau în urmă cu două luni ce mulți bani au obținut ei de la UE. Este o ratare ca multe altele sau o trădare?

Românii vor fi distanțați social nu din cauza COVID-19 (aici distanțarea e fizică), ci de diferența mare de bani pe care România îi primește comparativ cu alte state.

Declarația președintelui Iohannis este incompletă, așa cum sunt incomplete și declarațiile legate de COVID-19. Domnul Președinte ar fi trebuit să anunțe și cât primesc alte state. Dacă nu raportează suma dedicată României la nimic, atunci poate părea mult. Din păcate s-au diminuat fondurile pentru dezvoltare regională, unde România are mare nevoie, fondurile de subvenții și alte capitole despre care președintele Iohannis nu spune nimic.

Din acești bani cât sunt împrumuturi și cât sunt sume nerambursabile? Care sunt condițiile pe care România trebuie să le îndeplinească? Toate aceste lucruri ar fi trebuit spuse de către Președinte”, a precizat europarlamentarul umanist Maria Grapini.

Biroul de presă