Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul Maria Grapini, întrebări adresate Comisiei Europene pe tema acțiunilor și „veridicității informațiilor” furnizate de OMS

În contextul unei pandemii care a avut repercusiuni semnificative, pierderi de vieți omenești, nu numai la nivelul sănătății, dar și la nivelul economiei, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a adresat mai multe întrebări scrise Comisiei Europene, pe o temă de maximă actualitate.
Concret, întrebările europarlamentarului Grapini au vizat activitatea, „subiectivismul acțiunilor din ultimii ani și greșelile invocate de specialiști, în combaterea pandemiei SARS-COV-2”, finanțarea și veridicitatea informațiilor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății. Maria Grapini cere Comisiei Europene să-și prezinte punctul de vedere, în contextul în care o organizație mondială de anvergura OMS, finanțată în proporție de 80% de firme private, mai poate răspunde nevoii de informare a statelor membre ale UE, pe un domeniu crucial, domeniul sănătății.
Potrivit europarlamentarului Grapini, efectele proastei gestionări a pandemiei au adus și efecte majore asupra economiei statelor membre, lucru care va duce la înrăutățirea calității vieții și scăderea puterii economice a Pieței Unice.
În aceste condiții, europarlamentarul Grapini a adresat Comisiei Europene următoarele întrebări scrise:
1.Având în vedere dezvăluirile făcute de televiziunea națională de știri din Italia, de informațiile făcute public de foști membri ai OMS din statele membre ale UE și din SUA, față de activitatea acestei organizații, finanțată în mare măsură de firme private, considerați că este necesar să vă autosesizați și să demarați o anchetă privind veridicitatea informațiilor furnizate de OMS?
2. Credeți că o organizație mondială care a ajuns să fie finanțată, în proporție de circa 80%, de firme private poate să răspundă nevoilor de informare ale statelor membre? Și, mai ales, pot statele membre să se bazeze pe recomandările acestei organizații, mai ales când este vorba de sănătatea cetățenilor?
3.Ce are de gând să facă Comisia în raport cu OMS după toate informațiile legate de subiectivismul acțiunilor din ultimii ani, de greșelile invocate de specialiști în abordarea pandemiei SARS-CoV-2 (COVID-19)?