Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul Maria Grapini, revoltată: „Încetați să mai umiliți acest popor profitând de faptul că ocupați niște funcții trecătoare!”

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, trage un semnal de alarmă în privința abuzurilor la care sunt supuși românii.

„Am fost sesizată că, în săptămâna care a trecut, persoane care au trecut prin boală dar au depășit cele 180 de zile și-au făcut testul PCR pentru că au dorit să meargă la Mall!

Le-a fost interzis însă accesul, fiind, practic, umilite de atitudinea celor care păzeau intrarea! Atâta timp cât nu există o lege națională votată în Parlament, toate statele membre trebuie să aplice Regulamentul european care cuprinde, pe lângă vaccinare, trecerea prin boală și testarea! Încetați să mai umiliți acest popor profitând de faptul că ocupați niște funcții trecătoare! Mai devreme sau mai târziu, veți da socoteală pentru toate abuzurile făcute la adresa milioanelor de români!”, a punctat, pe pagina de Facebook, eurodeputatul Grapini.

Susținătoare ferventă a drepturilor și libertăților cetățenești, Maria Grapini a precizat, în numeroase rânduri, că Regulamentul european prevede ca pe lângă vaccinare, certificatul verde să cuprindă trecerea prin boală, dar și testarea.

Condiționarea accesului într-un spațiu public (doar) de vaccinare reprezintă un uriaș abuz, a mai spus europarlamentarul umanist, care se opune vehement tentativelor de umilire a populației, în contextul pandemiei, de către autorități.

Europarlamentarul Maria Grapini, revoltată: „Încetați să mai umiliți acest popor profitând de faptul că ocupați niște funcții trecătoare!”