Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EUROPARLAMENTARUL MARIA GRAPINI: ”Să ne bucurăm de România noastră, să o iubim ca pe singura Patrie pe care o avem!”

1 Decembrie, Ziua Națională a României, reprezintă data la care în anul 1918 a avut loc, la Alba Iulia, Marea Unire a românilor. Pentru a sărbători această importantă zi din istoria României, Organizația de Tineret a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), filiala Timiș, a organizat luni, 30 noiembrie, începând cu ora 17.00, la Old House (Timișoara, strada Carei nr. 18) evenimentul cu tema ”Însemnătatea zilei de 1 Decembrie în istoria românilor”.

La eveniment a participat doamna Europarlamentar Maria Grapini, co-președinte al Partidului Puterii Umaniste, alături de domnul profesor Ioan Hațegan care vor evoca importanța zilei de 1 Decembrie 1918. Domnul Hațegan va aminti și celelalte momente mai importante din istoria unirii românilor: începând cu prima unire politică a celor trei țări românești, realizată de Mihai Viteazul în anul 1600, continuând cu unirea Moldovei și a Munteniei de la 24 ianuarie 1859 și unirea Dobrogei cu patria-mamă, înfăptuită la 14 noiembrie 1878. În expunerea sa, va descrie pe larg evenimentele anului 1918, cel mai important an din istoria unirii românilor, când și celelalte provincii românești s-au unit cu România: Basarabia la 27 martie, Bucovina la 28 noiembrie, Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul la 1 Decembrie.
”1 decembrie este ziua naţională a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Să ne bucurăm de România noastră, să o iubim ca pe singura Patrie pe care o avem și să nu uităm că fiecare, la nivelul nostru, o putem face mai frumoasă și mai bună”, a afirmat doamna Maria Grapini.
Tinerii care au adus în cadrul dezbaterilor informații mai puțin cunoscute despre Ziua Națională a României au fost premiați de Co-președintele PPU, europarlamentarul Maria Grapini.