Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini, invitată la a 45-a ediție a EIMA International

În calitatea sa de vicepreședinte a Comisiei pentru Piață Internă din Parlamentul European, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a fost invitată -de federația producătorilor de mașini și componente pentru agricultură și amenajare a teritoriului (FederUnacoma) care este membră a Confindustria- la cea de-a 45-a ediție a EIMA International, expoziție de mașini agricole desfășurată la centrul expozițional Bologna în perioada 9-13 noiembrie.
Concret, în cadrul evenimentului, pe 11 noiembrie a fost organizată o sesiune dedicată parlamentarilor europeni pe tema agriculturii specializate.
„ Am onorat cu mare plăcere invitația la această prestigioasa expoziție de mașini agricole. Mă bucură faptul că și România are reprezentare la acest târg. Temele dezbătute sunt extrem extrem de importante, mai ales că tema agriculturii europene rămâne una provocatoare în contextul crizelor simultane cu care se confruntă Europa și nu numai”, a precizat Maria Grapini.
Temele dezbătute se vor axa pe teme precum „Rolul agriculturii specializate în Europa”, „Evoluția tehnologică și specializarea în mecanizare” sau „Contribuția agriculturii specializate la agricultura europeană”. Eurodeputatul umanist va avea o intervenție punctuală în cadrul evenimentului.
În cadrul expoziției, Maria Grapini și ceilalți colegi europarlamentari, printre care președintele Comisiei pentru agricultură din PE, Norbert Lins, vor face un tur ghidat al sălilor expoziționale și întâlniri specifice cu experți, reprezentanți ai industriei și ai presei.
În acest an, această prestigioasă expoziție își propune să prezinte cele mai performante mașini agricole în ceea ce privește calitatea tehnologiilor expuse. Cu cele 14 sectoare specializate și cinci săli tematice, EIMA oferă cele mai avansate sisteme de inteligență artificială pentru fiecare tip de prelucrare și fiecare model agricol.