Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a avut, din nou, în PE, în prezența comisarului pentru stabilitate financiară, Mairead McGuinness, o intervenție tranșantă prin intermediul căreia apără drepturile românilor din Spania, discriminați pe tema obținerii dublei cetățenii, de autoritățile din această țară.

„Am ales să vorbesc, astăzi, despre dubla cetățenie în UE versus dublul standard. România are peste un milion de lucrători în Spania. Ei trăiesc acolo, au familii, au copii care învață la școlile din Spania. Și, totuși, nu au acces la toate locurile de muncă, deși noi spunem că, în UE, toți cetățenii europeni au acces egal, fără discriminare, la toate locurile de muncă”, a precizat eurodeputatul Grapini, care a tras, în context, un semnal de alarmă privind condițiile discriminatorii ale autorităților spaniole în direcția acordării dublei cetățenii românilor din Spania.
Concret, Maria Grapini consideră inadmisibil faptul că românilor de aici li se cere să renunțe la cetățenia română înainte de a primi cetățenia spaniolă.