Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSl, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii: „Un prilej pentru a evoca valoarea femeilor în societate, dar și importanța valorificării potențialului feminin în mediul economic, administrativ și politic!”

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a transmis, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, un mesaj pe care îl prezentăm în continuare: “Ziua Internațională a Femeii a fost întotdeauna, pentru mine, un prilej pentru a evoca valoarea femeilor în societate, dar și importanța valorificării potențialului feminin în mediul economic, administrativ și politic. Când am activat în mediul privat, am fondat Asociația Femeilor Antreprenor din România (1997), tocmai pentru a crește vizibilitatea femeilor care și-au asumat să pornească o afacere, dar și pentru a crește încrederea femeilor în a urma o carieră în funcție de competențe! În anul 2004, am devenit fondatoarea Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România, Coaliție care există și astăzi! În anul 2012, am decis să candidez uninominal la Parlamentul României și am fost nominalizată ca ministru pentru un domeniu pe care îl cunosc foarte bine – IMM-uri! De asemenea, în fiecare an, am participat la conferințe ale femeilor de afaceri, în țară și în străinătate, și am promovat valoarea feminină, fără a face, însă, discriminare de gen. Antropologic, femeile au calități care le pot ajuta să facă performanță! Important este să crească încrederea societății în valoarea femeilor! Cu ocazia acestei zile, doresc tuturor femeilor, mamelor, „La mulți ani!”, sănătate și cât mai multe proiecte împlinite! În acest an, am un mesaj special-să fie pace, mamele să se bucure de copii, familiile să fie
împreună! Nimic nu este mai de preț decât pacea și sănătatea!”. Ziua internațională a femeii, marcată în fiecare an la 8 martie, este, potrivit ONU, un prilej pentru a sărbători actele de curaj și hotărâre ale femeilor obișnuite, care au jucat un rol extraordinar în istoria țărilor și comunităților lor, de a reflecta asupra progreselor înregistrate și de a cere schimbări.