Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România: Să ne păstrăm tradițiile, simbolurile și spiritul românesc!

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România.
Europarlamentarul Grapini este, de altfel, inițiatoarea Legii privind instituirea Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România – Legea 102/2015, lege inițiată pe când deținea funcția de ministru delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediul de afaceri și turism.
“Din anul 2015, avem o lege pe care mă bucur mult ca am inițiat-o și care stabilește că a doua duminică din luna mai este Ziua Națională a Costumului Tradițional din România. Este important să ne păstrăm tradițiile, simbolurile și spiritul românesc. Așa ne identificăm în lume.
Port, de fiecare dată, cu drag și mândrie costumul popular, îmi dă putere și energie și mă mândresc cu frumusețea lui inconfundabilă în lume! În momentul în care am propus o Zi Națională a Costumului Tradițional din România, m-am gândit la un singur lucru: avem cu ce ne mândri! Sunt mândră că am reușit să fiu inițiatoarea acestei legi.
Doresc românilor multă sănătate, dragoste de tradițiile noastre și de tot ce este românesc”, a precizat europarlamentarul umanist.