Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini, mesaj de Ziua Limbii Române

Aflată la Bruxelles, europarlamentarul PUSL Maria Grapini nu poate onora, așa cum a procedat în alți ani, invitația la Chișinău, la două evenimente extrem de importante, și anume, Congresul Eminescologilor și Ziua Limbii Române, însă a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile speciale.
Ziua Limbii Române se sărbătoreşte, din anul 2011, pe data de 31 august, la aceeaşi dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova.
Decizia legislativă a fost luată din motive evidente: „importanţa limbii române nu trebuie marginalizată de tendinţele actuale către globalizare, deoarece limba română reprezintă fundamentul identităţii naţionale, un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societăți puternice și unite!”. De altfel, europarlamentarul umanist a fost primit, ca invitat de onoare, la Academia de Științe a Republicii Moldova, săptămâna trecută.
În contextul Zilei Limbii Române, eurodeputatul Grapini, invitat de onoare al sărbătoririi românismului în Republica Moldova, a transmis următorul mesaj:
„Doresc să le transmit românilor un „La Mulţi Ani!” din inimă, cu ocazia acestei zile speciale, să creadă în ţara noastră, în limba noastră, în cultura noastră, să fie buni purtători de tricolor, oriunde s-ar afla, să nu-şi piardă speranţa şi credinţa! România trebuie şi merită să ajungă departe! Sunt convinsă că, prin istoria comună, cultură, tradiții și limbă, putem să rezistăm ca țară! Marele Eminescu ne unește, așadar, trebuie să luptăm pentru unitate!”.