Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, o nouă reușită în PE

Proiectul pilot privind susținerea meșteșugarilor și promovarea produselor tradiționale depus, în luna martie, de europarlamentarul PUSL, Maria Grapini a fost adoptat de comisia IMCO (Piață Internă și Protecția Consumatorilor).

În motivarea acestui proiect pilot, europarlamentarul PUSL a punctat faptul că este necesar să avem un proiect pilot pentru meșteșugari și produsele meșteșugărești cu indicație geografică protejată deoarece se pierd din ce în ce mai multe produse tradiționale din UE, în contextul în care tot mai multe produse din țări terțe ajung în piața internă a UE. Bugetul proiectului este de 980.000 de euro.

Sunt bucuroasă că propunerea mea de proiect pilot, pentru a avea un buget care să se aloce meșteșugarilor, a fost votată în Comisie, cu un singur vot împotrivă. Mereu când propun astfel de proiecte mă gândesc la nevoia de susținere a produselor românești”, a declarat Maria Grapini, vicepreședintele comisiei IMCO.

Produsele meșteșugărești joacă un rol important în dezvoltarea turismului regional și local, de aceea este necesar să avem un proiect pilot care să sprijine meșteșugarii în achiziționarea materialelor necesare și în procesul de creare a produselor tradiționale meșteșugărești ceea ce, implicit, va atrage turiști în zonele respective și va produce creștere economică, se mai arată în proiectul depus de europarlamentarului PUSL.

Lavinia Șandru, coordonator comunicare PUSL