Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini: Președintele Ucrainei a promis drepturi în oglindă pentru minoritatea română, așa cum are minoritatea ucraineană în România. N-a făcut nimic

Indignarea oficialilor români după promulgarea legii educației din Ucraina, care nu prevede învățământ în limba maternă pentru minorități, este doar un exercițiu de imagine, pentru că responsabilii din România nu au reacționat la timp cu fermitate, deși a existat această posibilitate, a spus europarlamentarul PUSL Maria Grapini.
„Când a vorbit în Parlamentul României, președintele Ucrainei a promis drepturi în oglindă pentru minoritatea română, așa cum are minoritatea ucraineană în România. După care a avut timp și ar fi trebuit să își convingă parlamentul, unde are o majoritate, ca legea educației să prevadă educație în limba minorităților. N-a făcut nimic. Ai noștri cu politica externă au dormit, a fost perioada până la promulgare când președintele Iohannis n-a sunat, s-a trezit la o săptămână de la promulgare”, a explicat Maria Grapini.