Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România

Sâmbătă, 27 martie, se împlinesc 103 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, eveniment ce a reprezentat un moment esenţial pentru anul istoric 1918, care a culminat cu Marea Unire a tuturor românilor de la 1 decembrie.
De altfel, Parlamentul României a adoptat, în urmă cu patru ani, instituirea zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, ca zi de sărbătoare naţională.
Realizarea națiunii române de pe ambele maluri ale Prutului a fost cu atât mai meritorie, la 27 martie 1918, și trebuie să reprezinte, pentru viitor, un model de urmat, a precizat europarlamentarul umanist, Maria Grapini, care a transmis, în context, următorul mesaj:
„ Pe 27 martie 1918, România a fost întregită cu teritoriul Basarabiei. Iată, acum, sărbătorim Ziua Națională, în 27 martie, și, din păcate, Basarabia nu mai este alături de România și istoria a consemnat acest lucru. Dar pământul românesc, românii din Basarabia, sunt totdeauna în sufletul românilor de dincoace de Prut. Cu ocazia acestei zile, de sărbătoare națională, urez tuturor basarabenilor, românilor din Basarabia, „La mulți ani!”, sănătate și, sigur, m-aș bucura să fim din nou împreună. Ofer, simbolic, aceste flori tuturor românilor din Basarabia. La mulți ani!”, a precizat, în mesajul său, eurodeputatul Maria Grapini.