Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Umaniștii pun la dispoziția cetățenilor un formular-tip, dacă vor să conteste amenzile primite în baza ordonanțelor militare

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) vine în sprijinul românilor care vor să conteste amenzile primite în baza ordonanțelor militare, în perioada stării de urgență.

Prin vocea lui Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), umaniștii au oferit o serie de explicații privind acest demers.

„În raport cu iniţiativa noastră de a fi alături de fiecare om în timpul pandemiei, în temeiul actului normativ declarat neconstituţional de către CCR, văzând că în spaţiul public există o sumă de păreri, dorim să subliniem încă o dată faptul că, potrivit decretului 195/2020, art. 41, termenul de depunere a acestor contestaţii începe să curgă cu 15 mai 2020. Aşadar, fiecare român amendat este în termen pentru a putea contesta amenda, chiar dacă aceasta a fost plătită”, arată Daniel Ionașcu.

 

​„În acest sens, încă de ieri, PPU (social-liberal) fiind cu sufletul şi cu toată implicarea lângă supărarea celor amendaţi a pus pe site şi pe toate paginile oficiale un formular care trebuie completat de orice contravenient semnat şi trimis judecătoriei din aria de competenţă unde s-a produs evenimentul şi unde arătă clar că este în termen, iar aceste judecăţi făcandu-se după intrarea în vigoare a deciziei CCR, instanţa de judecată va contesta nulitatea de drept a procesului verbal prin care se aplică contravenţia, ca urmare a declarării ca fiind neconstituțional  actul normativ.

 

​Aşadar, neexistând legea care sancţionează nu poate exista nici sancţiunea, iar cei care au plătit deja sunt îndreptățiți să ceară banii înapoi, întrucât sumele au fost plătite în baza unui act normativ neconstituţional” a conchis avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal).

Modelul formularului poate fi descărcat la adresa https://pusl.ro/descarca-aici-cererea-tip-pentru-a-contesta-amenda-primita/

De asemenea, PPU (social-liberal) pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon 0726.139.040, apelabil între orele 10.00 – 14.00, interval de timp în care un specialist al partidului vă stă la dispoziție pentru lămuriri.

La fel, cei interesați ne pot contacta pe pagina oficială de Facebook

https://www.facebook.com/partidulputeriiumaniste

 

 

Biroul de presă