Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fără experimente în Educație! Umaniștii arată de ce un examen de admitere nu este o variantă bună astăzi

Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a explicat de ce nu trebuie să existe un examen de admitere, pe lângă evaluarea națională.
„De ce nu susțin varianta examenului de admitere complementar celui al evaluării naționale?! Variantă pe care dna ministru Ligia Deca o impune în lege?
Deoarece toți actorii implicați în actul educațional, consultați în dezbaterile organizate cu reprezentanți ai sindicatelor din învățământ, ai elevilor, profesorilor, nu susțin această variantă!
De aceea am solicitat doamnei ministru explicații suplimentare și argumente raționale. Categoric nu putem da un vot așa ,,în alb” fără a cunoaște care este concret modul de desfășurare a acestui examen în vizunea ministerului pe care îl conduce.
Până la urmă ministerul, din explicațile date, nu a reușit să argumenteze necesitatea acestui examen de admitere, ci s-a înțeles că legiferăm pentru o minoritate. Mai precis legiferăm pentru elevii nemultumiți de repartizarea electronică sau a celor care ar dori un anumit specific al materiei pe care doresc să o studieze. Pe care oricum o realizau prin opțiunile menționate pentru repartizarea electronică”.